Logga in
❮ Aktuellt

Årsmöte Jalles TC 2024

Jalles TC:s summerade 2023 och blickar framåt

Jalles TC Umeå har gjort bokslut för det gångna året. 

Det 50:e verksamhetsåret 2023 firades med 15-talet medlemmar och utflykt till Bygdeträskliden i juni under en av sommarens bästa dagar. Man deltog i traditionella motionsloppet ”Göksjön runt” med tipsfrågor och fikastopp i olika byar. Lena Olsson blev vinnare av cykel. Det grillades gott. En av grundarna av föreningen, Jarl Kollberg (alias Jalle) deltog med tal via mobil.

Det underströks inledningsvis att man är en kamratförening med ”hellre än bäst” som en ledstjärna. Det har varit flitig tävlingsverksamhet, men det har tränats desto mer.

Skidsidan har haft deltagare i flertalet lokala långlopp och i Vasaloppet. Christian Skanderby och Tobias Johansson-Ljung har varit de framgångsrikaste. Förutom ovannämnda blev Rune Söderman och Gudrun Eirell klubbmästare i Jalles.

Årets prestation bland löparna, Jens Bylund med veteran-SM-guld på 1500 meter i M65 i Göteborg och brons på  200 meter. Thomas Edström blev trea på Tavelsjö halvmarathon och klubbmästare vid Umemilen blev Robert Eriksson och Bengt Näsholm.

Jalles TC står stark arrangör med tre genomförda tävlingar, Vintercupen i januari, Gammliaterrängen i maj och Umemaran i oktober som 2023 gick i jubileumstecken och i samverkan med IFK Umeå. Att mobilisera stora skaror av funktionärer är fortsatt en styrka i klubben och lägger grunden till välorganiserade lopp.

Omval blev det överlag, förutom på ordförandeposten, där Roland Lindberg avsagt sig omval, men kvarstår i styrelsen. Han avtackades av sekreteraren Leif Stening, som i sin tur valdes till ny ordförande, Gudrun Eirell blev ny sekreterare och Jenny-Ann Danell, ett nyval som ledamot.

Mötet inramades av ett magnifikt fika, signerat Birgitta Lanhede. Inför 2024 är den stora utmaningen att arrangera Veteran-SM i marathon 12 oktober i samband med Umemaran.

 

Foto: Bokslut i positiv anda